Tipy a triky pre dlhotrvácny účes

Existuje niekoľko trikov, vďaka ktorým bude váš účes vyzerať lepšie, budete sa v ňom cítiť pohodlnejšie a vydrží dlhšie.

 

1️⃣    

Príďte včas.

Nie skôr ako o pol hodinu (možno pre Vášho braidera je to jediná polhodina na obed alebo odpočinok. S najväčšou pravdepodobnosťou Vás však braider prijme skôr, keďže už Ste tu, ale bude hladný, unavený a bez nálady???? to môže ovplyvniť kvalitu jeho práce). No a určite nie o pol hodiny neskôr (s najväčšou pravdepodobnosťou má po Vás ďalší človek rezerváciu. Oneskorený klient riskuje, že ho nezapletú vôbec, ale s najväčšou pravdepodobnosťou áno, ibaže v zhone , čo tiež negatívne ovplyvňuje kvalitu).

 

2️⃣  

Pripravte si vlasy na zapletanie.

Deň pred termínom si umyte vlasy šampónom bez použitia masky / balzamu / oleja. Vďaka týmto produktom sú vlasy šmykľavé, kanekalon sa bude šmýkať a tým pádom sa dĺžka nosenia účesu môže výrazne skrátiť. Taktiež nepoužívajte stylingovú kozmetiku - gél, lak na vlasy - táto kozmetika komplikuje prácu, vlasy sa potom ťažko rozčesávajú, hrozí poškodenie vlasov.

Predtým ako idete k braiderovi, učešte sa.

Ak ste objednaní na klasické afro copíky/DE copíky/dredy, umyte si vlasy dva dni pred termínom. Pokožka hlavy sa tak ľahšie prispôsobí novému účesu, ak bude v čase pletena čo najpružnejšia (a nie vysušená, ak bola hlava umytá tesne pred pletením).

Ak sa zapletie takýto účes na čerstvo umyté vlasy, pokožka hlavy bude veľmi citlivá na napätie, ktoré vzniká pri pletení a ďalšiu váhu, ktorú do účesu pridáme s kanekalonom.  Existuje tak vysoké riziko podráždenia a silného svrbenia.

 

3️⃣ 

Ľudia sú rôzni, s rôznou citlivosťou pokožky hlavy a s rôznou kvalitou vlasov.

Citlivosť hlavy je „trénovaná“ - prvé zapletanie sa zvyčajne toleruje so svrbením, zo zvyku je ťažké nájsť pohodlnú polohu na spanie ... ten istý človek keď bude zapletený tretíkrát - zvyčajne nepociťuje žiadne nepohodlie pri nosení účesu.

Ak Ste si ešte nikdy nedali zapliesť copíky, odporúča sa začať s niečím jednoduchým a krátkym čo sa doby nosenia týka (boxerské copy/copy do copu)

Ak viete, že máte citlivú pokožku, nesiahnite rovno po afro vrkôčikoch/kučerách/dredoch. Najprv vyskúšajte tieto jednoduchšie copíky.

 

4️⃣   

Kanekalon je materiál, ktorý sa používa v každom účese, jeho zloženie je polyamid. Alergická reakcia na samotný kanekalon je vzácnosťou. Existuje alergická reakcia na farbu (kanekalonová farba) - to je tiež vzácnosť.

Bežná alergia je na kovy, ak viete, že ste alergický na kov, nežiadajte braidera, aby vám ozdobil vlasy krúžkami / príveskami.

 

V prípade miernej alergie pomáha suprastin. V závažných prípadoch sa odporúča vlasy uvoľniť, bez ohľadu na to, ako to môže byť ľúto.

 

5️⃣

❌Je prísne zakázané akékoľvek pletenie vlasov pre ľudí s chorobami pokožky hlavy (alopécia, psoriáza a pod.)

❌ Ak nepoznáte svoju diagnózu, ale pri prvom kontakte braider vidí mokré rany, krv, hlieny na pokožke hlavy, braider má právo odmietnuť poskytnutie služieb a poslať ho k odbornému trichológovi.

❌ Akékoľvek pletenie sa dôrazne neodporúča ľuďom s ťažkým vypadávaním vlasov (takéto vypadávanie vlasov môže byť príznakom vážneho ochorenia), pred pletením je potrebný súhlas lekára

 

6️⃣

Majte na pamäti, že Váš životný štýl ovplyvňuje trvanlivosť Vášho účesu. Čím menej sa s účesom manipuluje, tým dlhšie bude vyzerať krásne. Žena, ktorá celý deň sedí za počítačom, potom príde domov a večer strávi čítaním knihy, príde za týždeň na nové boxerské copy a rozpliesť tie prvé bude škoda. Dievča, ktoré začína deň behom, pracuje vo výrobe a končí v bare na diskotéke - dva dni nosí boxerské copy a na tretí deň bude účes strapatý.

 

To isté platí pre deti - aktívne deti, ktoré chodia športovať/tancovať, alebo sa 100x denne prezliekajú, prípadne nepokojne spia - budú mať vlásky kratšiu dobu pekne učesané ako pokojné deti.

 

Odporúčané obdobie nosenia účesov:

Boxerské copy (dva vrkoče) -3 dni

Braidy do copu -5 dní

Braidy 4-8 ks - 1 týždeň

Braidy do copu zapletené do konca - 1-2 týždne

Kučery - mesiac

Afro vrkoče, DE vrkoče, DE dredy - maximálne dva mesiace

Späť do obchodu