Typy kanekalonu

Často sa ma pýtate, čo je to kanekalon, aký druh kanekalonu sa používa na konkrétne účesy... Neexistuje žiadne pravidlo, žiadna "poučka", ktorou by sme sa mali riadiť.. kanekalon, ktorý je pre mňa vhodný, a s ktorým sa mi dobre pracuje, neznamená, že sa vám bude páčiť a bude sa vám s ním dobre pracovať. Som toho názoru, že každý človek, ktorý chce zapletať vlasy, by si mal vyskúšať všetky druhy kanekalonu a rozhodnúť sa, ktorý je pre neho ten najlepší.

 

Kanekalon je syntetický vlákno a nemožno ho farbiť farbami na vlasy. Materiál sa líši hrúbkou a dĺžkou vlasu, hmotnosťou, objemom, farbou a tepelnou odolnosťou.

Ombre - prechod z jedného farebného odtieňa do druhého vzniká väčšinou pri výrobe, kedy je kanekalon ešte v tekutom stave a pridáva sa farba, z ktorej vznikajú ombre vlákna. To znamená, že najskôr napr. blond vlákna sa ponoria do hnedej farby a následne dôjde k prechodu z hnedej farby do blond odtieňa. V tomto prípade je časť v strede nafarbená ponornou metódou, takže má novú farbu na povrchu, ale nie vo vnútri materiálu. To je dôvod, prečo môže spôsobiť alergickú reakciu alebo sa farba môže zmyť pri kontakte s vodou.

Druhý spôsob ombre efektu vzniká zmiešaním dvoch alebo troch farebných odtieňov vlasov rôznych dĺžok. Považuje sa, rovnako ako jednofarebný kanekalon, za hypoalergénny.

 

Nedá sa povedať, že nejaký kanekalon je dobrý a iný zlý. Každý sa používa na iné účely. Napríklad na klasické afro vrkôčiky by bol najvhodnejší čo najľahší, krepovaný, čo najväčší a koniec zostrihnutý (upravený) do špicatého tvaru. Na predlžovanie vlasov potrebujeme rovný, tepelne odolný kanekalon, aby sa dal narovnať alebo natočiť žehličkou na vlasy.

 

Kanekalon rozlišujeme na nízkoteplotný a vysokoteplotný.

Pri vysokoteplotnom kanekalone je možné žehliť žehličkou na vlasy pri 230 °C a natáčať kulmou.

pony

Nízkoteplotný kanekalon pri žehlení zhorí. Dá sa tepelne upravovať, ale maximálna odporúčaná teplota je 130 °C, čo znamená, že môžete použiť fén, vriacu vodu alebo aj žehličku na vlasy, ktorú si na túto teplotu môžete nastaviť.

 

vysnivany

jumbo

 

Ak chcete vedieť, aký kanekalon používam na konkrétny účes, mrknite na toto VIDEO - druhy kanekalonu, kde nájdete všetky potrebné informácie :)

 

 

Späť do obchodu