Dámy, vo štvrtok 2.5.24 už pracujeme na plno. Rýchlo objednávajte a v piatok doma majte😘

Ako sa starať o cop na gumičke

Vzhľadom na to, že mám často otázky ako sa starať o cop na gumičke, rozhodla som sa vám napísať návod :)

 

Čo sa týka údržby, je úplne jednoduchá a pri dodržaní týchto zásad vám cop dlho vydrží.

Cop je potrebné pravidelne česať. Pred nasadením a určite aj po nasadení. Cop je potrebné držať za spojenie vlasov s gumičkou - nielen za gumičku a párkrát prečesať, niekam zavesiť a tešiť sa, keď si ho znova nasadíte.


Cop nie je potrebné umývať. Samozrejme, ak ho chcete umyť, tak použite zriedený šampón - nepoužívame balzamy, kondicionéry, masky ... cop je zo syntetického materiálu, takáto kozmetika je úplne zbytočná.


Cop je možné žehliť a kulmovať ALE, vzhľadom na to, že je cop vyrobený z nízkoteplotného kanekalonu, je potrebné použiť prípravky, ktoré si môžete nastaviť MAXIMÁLNE na 150 °C, pretože pri použití vyššej teploty materiál bude horieť.


Ak chcete cop narovnať, je potrebné prechádzať prameň vlasov hrebeňom súčasne s fénom (nepoužívame maximálny výkon, aby sa kanekalon nepripálil)
Ak chcete cop natočiť, môžete ho zapliesť, alebo ho natočiť na penové nátačky a zaliať vriacou vodou (napr. z rýchlovarnej kanvice), zavesiť a buď počkať, kým kanekalon úplne nevyschne (môže to trvať aj niekoľko hodín), alebo odporúčame tento proces urýchliť buď fénom alebo naparovačkou. Po rozpletení (zložení nátačiek) máte hotový kučeravý cop! Ak ho chcete vrátiť do pôvodného stavu, máte dve možnosti – buď použijete kefu s fénom alebo opäť vriacu vodu.

 

Natáčanie ako aj umývanie copu výrazne skracuje jeho životnosť a navyše pri týchto manipuláciách cop veľmi rýchlo stráca objem, ktorý sa snažíme pri jeho výrobe zachovať, aby boli Vaše vlasy pod copom pekne schované. 

 

Ak chcete používať cop čo najdlhšie, noste ho vo vyrovnanom stave - v akom Vám príde a zakaždým, keď ho dáte dole z vlasov ho zaveste na vešiak do skrine. 

 

Gumičky copíkové, twistové, zizi ako ani dredové gumičky netreba nijako ošetrovať.

Ak ich chcete umyť, platia rovnaké pravidlá ako pri cope na gumičke - používam zriedený šampón, nepoužívam inú vlasovú kozmetiku, nežehlím, nekulmujem a keď sú mokré, je potrebné ich zavesiť a vysušiť ich v rovnej polohe.

 

Neodporúčam nosiť cop dlhšie ako 8 hodín bez prestávky.

S copom môžete bez problémov navštíviť Wellness centrum, fitness, prejsť sa v daždi, no je potrebné myslieť na to, že ak nasaje vodu, bude to o niečo ťažší.

 

 

Ty ešte nemáš svoj cop??? Napíš mi na https://instagram.com/oobraider alebo vysnivanecopikysro@gmail.com

Späť do obchodu