Rady pre moje kolegyne - braiderky

Moje milé braiderky, dovoľte mi poradiť:

KONZULTÁCIA so zákazníkom je dôležitá vec a nezabudnite s ním hovoriť o účese nie len pred objednávkou, počas pletenia ale aj po pletení. Zákazníčku je potrebné naučiť, ako sa starať o účes, ako sa starať o pokožku hlavy a ako účes nosiť.

 

Rada teda platí pre tých, ktorí majú vôbec nejaké informácie, s ktorými sa môžu podeliť. Ak nie, prečítajte si aspoň tento článok :)

 

Predtým, ako si na vlasy nanesiete čokoľvek iné ako vodu, premyslite si, ako sa budú rozpletať. Gél a iné fixačné prostriedky možno použiť pri pletení krátkodobo nosených účesov (boxerských vrkočov). Nasledujúce informácie platia pre všetky dlhodobé účesy (rasta vrkoče, dredy, tenké vrkoče a crochet účesy):

Každá kozmetika na seba za pár týždňov nalepí kilá prachu, ktorý bude veľký problém rozčesať. To je to najhoršie, čo môžete urobiť, keď zapletiete účes, ktorý sa bude nosiť 2 mesiace na hlave. Tu prosím nezabudnite zákazníčku upozorniť, že toto nie je účes na pol roka! Dva mesiace je maximálny čas.

Zapletené vlasy sa umývajú len zriedeným šampónom bez kondicionéru, bez masky, bez oleja a bez suchého šampónu

Červené bodky na koži s otázkou: „Čo mám robiť? Svrbí to, boli ... MÁM ALERGII NA KANEKALOOOOON “--- Toto je hlavný bod konzultácie!

Vlasy nám nerastú „od hlavy hore“, každý rastie svojim smerom. Pri ich stiahnutí do copíku sa pri koreni otvorí „vrecko“, ktoré bude náchylné na prípadné nečistoty. Stačí si raz pretrieť špinavé nechty a „vyrážky sú na hlave“.

 

TIP: aplikujte každé ráno a každý večer vatovým tampónom kvapku sanytolu / dettol / asept (dezinfekčný gél na dezinfekciu rúk, alebo lepšia alternatíva nastriekajte na pokožku dezinfekčný sprej) a tampón prechádzajte pozdĺž línie rastu vlasov (čelo, za ušami, pri krku) a každý večer pred spaním si vydezinfikujte ruky, lebo počas spánku sa neovládame a keď ide v spánku ruka poškrábať čo svrbí, aspoň bude čistá, vydezinfikovaná.

 

Toto trpezlivé vysvetlenie vám zaručí veľa spokojných zákazníčok, ktoré nehovoria o tom, ako im „vrkoče zničili vlasy“.

Pretože naozaj dokážu pokaziť vlasy! A to buď nesprávnym rozpletením alebo nesprávnou starostlivosťou. A kde inde sa môžu vaši zákazníci naučiť, ako sa správne starať o svoj účes, ak nie u vás?!?

 

A nakoniec:

 

Čím čistejšie sú vaše hrebene a ruky, tým menej problémov majú vaši zákazníci!

Späť do obchodu