Olga TO VYHRALA!

Olga Olikova, zakladateľka a konateľka nášho e-shopu Vysnívané copíky vyhrala najprestížnejšiu cenu na svete v úprave vlasov - OneShot Hair Award! 🎉🎉🎉

Ale poďme pekne poporiadku

Sú to len štyri roky dozadu, čo začala Olga s braidingom. Je veľmi súťaživý človek a často počúvala od zákazníkov či kolegov, že jej copíky sú tie najkrajšie. Veľmi túžila vyhrať nejakú prestížnu kadernícku cenu, kde bude mať čo najviac súperov, s ktorými bude môcť zabojovať o prvenstvo. A samozrejme, chcela to mať potvrdené aj "na papieri", že jej copíky sú TOP.

Čoskoro sa dozvedela o cene OneShot Hair Award čo je taký kadernícky Oscar, organizovaný každý rok v USA. Jedna z kategórií súťaže je venovaná práve zapletaniu vlasov - Intricate Braids & Twists.

 

Už pri svojej prvej účasti v súťaži v roku 2021 sa dostala do TOP 25, čo bolo veľmi povzbudzujúce, keďže tí čo sa dostanú do 25ky sú "finalisti". Teda sú organizátorom pozvaní na vyhlasovanie výsledkov a majú všade na konferencii, ktorá je súčasťou víkendu VIP vstup zdarma. Olge sa vtedy do Ameriky dostať nepodarilo, keďže stále zúril Covid a vycestovať do USA bolo prakticky nemožné. Olgu súťaž tiež ovplyvnila v tom, že zmenila názov svojho profilu na Instagrame z @vysnivanecopiky na @oobraider. Jeden z dôvodov bol aj ten, že Vysnívané copíky nedokázal nikto okrem nás slovákov správne vysloviť. 😊

V roku 2022 sa Olga znovu prebojovala do TOP 25!

Na poslednú chvíľu sa jej podarilo vybaviť víza a šla na vyhlasovanie do Orlanda na Floride. Síce nevyhrala a ani nebola vybraná do finálnej TOP 5, no bola to pre ňu obrovská skúška prekonávania strachu, nedôvery vo vlastné sily a ostychu zo slabej angličtiny. Okrem toho, že bola v USA prvýkrát, dostala povzbudenie aj od CEO organizátora Mary Rector, ktorá vo svojej prednáške na konferencii všetkých uistila, že rovnakú šancu na výhru má každý, bez ohľadu na to, či je z USA alebo nie. Pravdou totiž je, že všetkých 95% výhercov tejto súťaže je len z USA alebo inej anglicky hovoriacej krajiny. Často bolo medzi súťažiacimi počuť, že účastníci z ďalších krajín sú v 25ke američanom len na spestrenie.

Do tretice to vyšlo!

 

Do ročníku 2023 Olga povzbudzovala aj svojich študentov a sledovateľov, pretože čím viac účastníkov a súťažiacich bude, tým vyššiu cenu má pre ňu výhra. Aj druhá cesta Olgy do Ameriky bola plná strachu a neistôt. Ale život nás učí, že strach je príležitosť na rast a potvrdilo sa to aj v tomto prípade. Cesta do USA priniesla nový dopyt na školenia v zahraničí, vystúpenia na výstavách či príležitosť expandovať náš tovar na zahraničný trh.

Ako sa hovorí: “Do tretice všetko dobré.” Olga to VYHRALA! V nedeľu 20. augusta 2023 v americkom Austine na ceremoniáli z udeľovania cien zaznelo: "Víťazom je OOBRAIDER!!!"

A čo nás všetkých potešilo bolo, že v tejto kategórii vyhrala práca, ktorá sa nepodobala na večerný účes ani čipkové pletenie ale na plnokrvný braiding s kanekalonom. Veríme, že aj toto prinesie v budúcnosti ešte viac účastníkov do ďalších ročníkov v kategórii Braiding. 

 

A aké boli Olgine slová a pocity, keď počula z pódia zaznieť svoje meno?

"Neopísateľný pocit šťastia. Myslím, že nikto v sále nechcel tú cenu vyhrať tak silno ako ja. Bude to pre mňa jedna z najkrajších spomienok celého života!"

Súčasťou výhry je tiež to, že z takmer 2000 prác, ktoré sa tento rok na súťaži predstavili sa do TOP 100 dostalo 12 Olginých študentiek a do TOP 25 dve!

 

Štatistiky súťaže:

  • Do ročníku 2023 bolo prihlásených takmer 300 tisíc prác z viac ako 80 krajín!
  • Súťaž organizuje behindthechair.com - najväčšia komunitná webová stránka na svete pre profesionálov v salónoch.
  • CEO a zakladateľka je Mary Rector.

 

V Olginej kategórii Intricate Braids and Twists:

  • Bolo do ročníka 2023 prihlásených 1939 prác z viac ako 20 krajín.
  • Pred Olginou výhrou boli víťazi vždy len z anglicky hovoriacich krajín a najbližšia víťazka Slovensku bola z Írska v roku 2019.

 

Ak si chcete pozrieť celú show, môžete tak urobiť TU.

TU si môžete pozrieť víťazov za uplynulé roky:

Tu si môžete pozrieť vyhlásenie výsledkov v Olginej kategórii.

 

Späť do obchodu